Hagyományos geréb tokba szerelt, műanyag redőny leírása

Műanyag redőny hagyományos geréb tokba szerelve

Általában az ilyen redőnyök cseréjét a régi szerkezet felhasználásával oldjuk meg a költségek minimalizálása végett. A régi fatengely, tárcsa, gurtni, és kivető láb megbontása nélkül, egy 50 mm-es műanyag redőnylécből és műanyag zárólécből összeállított új műanyag palást.

Általában az ilyen redőnyök cseréjét a régi szerkezet felhasználásával oldjuk meg a költségek minimalizálása végett. A régi fatengely, tárcsa, gurtni, és kivető láb megbontása nélkül, egy 50 mm-es műanyag redőnylécből összeállított új műanyag palástot építünk be.

A beépítéskor tapasztalt hibákat kijavítjuk a szerkezeten, de annak működésére garanciát nem vállalunk.

Az új palást a régi szerkezetben általában jól működik, de a henger nem központos mozgása miatt előfordul a felső redőnylécek oldal irányú elcsúszása, ami a palást beszorulásához károsodásához vezet. Ezt a hibát a tokban a lécek helyes irányába csúsztatásával könnyen meg lehet oldani.

A régi szerkezeti elemek némelyikének cseréje általában nem vezet nagy arányú minőségi javuláshoz, sokkal inkább érdemes egy teljesen új rendszert beépíteni, mely gyakorlatilag hiba nélkül teljesít, és erre hosszú távú garanciát is adunk.