Telefon: 06 70 770 0455  06 70 770 0455

Panellakás ablakcsere menete

Zsola Ablak Kft.

A helyszíni szemle után legyártjuk az ablakokat, és az ablakcsere megkezdődhet, amint megérkezünk a helyszínre. A régi szárnyat kibontjuk a helyéről, és az ablaktokok vágása után azok játszi könnyedséggel kibonthatók az ablak nyílásból. A külső és belső takarókat is lebontjuk.

Az új ablakok tokját a csavarokkal történő rögzítés előtt fa ékekkel rögzítjük. Amikor vízszintesen és függőlegesen is tökéletes az új ablakok helyzete, csavarokkal rögzítjük. Ezután felszereljük az ablakszárnyakat, és a fal és a tok közötti hézagot pur habbal töltjük ki. Fontos, hogy a hab ne csak foltokban töltse ki az egész üreget, mivel szerkezetileg is stabilabbá teszi az ablakot, miután befújtuk. A PUR hab hiánya miatt az ablak hőszigetelése jelentősen romlik, a hézagokban hőhidak alakulhatnak ki.

Miután a Purhab teljesen megkeményedett, a felesleget levágjuk. Ekkor mind a külső, mind a belső ablakpárkány felszerelésre kerül, amelyet a legtöbb esetben hab segítségével is rögzítünk. A fújt részt kívül-belül takarólécekkel borítjuk, hogy megakadályozzák a hab időjárás miatti tönkremenetelét, ami meghosszabbítja annak élettartamát.

Ha redőnyöket vagy szúnyoghálókat is szeretne, azok szerelése általában az utolsó lépés.